Royal Botania

Kris Van Puyvelde en Frank Boschman ontmoetten elkaar voor het eerst op de universiteit in Antwerpen België terwijl ze studeerden om ingenieur te worden. Vele jaren later, in 1992, ontmoetten ze elkaar weer, elk die een eigen bedrijf wilde beginnen. Samen wilden ze beginnen met het importeren van teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië; ze ontdekten echter al snel dat de tuinmeubelen van slechte kwaliteit waren en werden vervaardigd in een koloniale stijl. Onverschrokken besloten ze dat ze betere ontwerpen konden maken en de kwaliteit van de tuinmeubelen konden verbeteren. Binnen enkele dagen werd het bedrijf opgericht en Royal Botania genoemd, een toespeling op zowel de natuurlijke schoonheid van weelderige botanische tuinen als het bijpassende meubilair van de ‘koninklijke klasse’ dat ze op het punt stonden te maken.

Aanvankelijk lag de focus van Royal Botania op het fuseren van uitstekende kwaliteit en verfrissende ontwerpen gemaakt van teakhout. Al snel werd het bedrijf internationaal synoniem voor luxueuze kwaliteit en design tuinmeubelen. De reputatie en merknaam kregen wereldwijd erkenning. Dit succes heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe collecties tuinmeubelen en de introductie van buitenverlichting en badkamermeubelen. Het team breidde zich uit en introduceerde al snel lijnen gemaakt van nieuwe materialen zoals roestvrij staal, aluminium en synthetische vezels.

25 jaar later stelt Royal Botania wereldwijd meer dan 800 mensen te werk, waarvan meer dan 50 zich bevinden op het hoofdkantoor in Antwerpen, België. Er is ook een 100.000m3 groot magazijn dat alle tuinmeubelen en andere producten opslaat voordat ze zorgvuldig naar vele tevreden klanten wereldwijd worden verzonden. In de loop der jaren heeft Royal Botania een veelgeprezen reputatie opgebouwd als het gaat om het creëren van de meest verfijnde, gevarieerde keuze aan buitencollecties tuinmeubelen ter wereld. De individuele reeksen maken gebruik van een brede selectie van verschillende materialen, en worden ontworpen en gefabriceerd om een perfecte combinatie van precisie en functionaliteit te bieden. Ons bedrijfsdoel is om aan de individuele behoeften van onze klanten te voldoen.

Jij kiest je favoriete kleur, stof, uitvoering en afwerking, wij streven naar een perfecte confectie en plaatsing.

Laat je inspireren

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem sadips ipsums aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Industry Alliance
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem sadips ipsums aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Xtra Technologies

Een verfrissend gesprek

Ben je er klaar voor om je droom te verwezenlijken?
Of heb je nog vragen over je toekomstige tuinmeubelen?

Maak dan snel een afspraak in onze toonzaal.
We helpen je graag verder met de realisatie van jouw droomterras.
De wijn of frisdrank staat gekoeld voor een verkennend gesprek

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief.
We nodigen je uit op exclusieve events voor klanten en nieuwsbriefabonnees en je blijft op de hoogte van promoties en nieuws.

" Dankzij de nieuwsbrief konden wij onze loungeset in promotie kopen. "
Peeters D. - Berlaar